Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sportbemutató és sportolás az alsó tagozatban

2015.12.17

Sportbemutató és sportolás az alsó tagozatban

Ebben az évben a Magyar Diáksport Szövetség 1000 iskolát támogatott különböző sportszer csomagokkal. A mi iskolánk kosárlabda palánkokat és labdákat kapott.
November 18-án került megrendezésre az a sport délelőtt, ahol ezeket a sporteszközöket a Kiskunlacházi Kosárlabda Egyesület sportolói mutatták be játék közben.
A rendezvényt a Diáksport Szövetség Sportosztályának munkatársa nyitotta meg és bíztatta a gyerekeket az egészséges sportolásra, életmódra.
Iskolánk igazgatója Mészáros Pálné üdvözölte a Kiskunlacházi Kosárlabda Egyesület edzőjét és sportolóit, valamint a DUSE szakosztályainak edzőit (kézilabda, labdarúgás, kajak-kenu) és versenyzőit.
Az igazgatónő megköszönte a Szövetség ajándékait és bíztatta a gyerekeket a rendszeres sportolásra.
Az alsó tagozatos gyerekek megismerkedhettek a versenysportokkal. A szakosztályok rövid bemutatókat tartottak, utána a tanulók kipróbálhattak minden sportágat.
Köszönjük a szakosztályok edzőinek és a tanító néniknek a segítséget. A gyerekek nagyon élvezték ezt a délelőttöt és pár gondolatban megfogalmazták az érzéseiket.

Gyerekszáj

Madarász Attila: „A sportnapon volt kosárlabda, kézilabda, foci s kajak-kenu. Tetszett minden sportág, de különösen a kosárlabda. Mi focisok, a focit mutattuk be és én voltam a kapura rúgásnál a kapus. Ügyeskedtem, hogy ne fogjon sok labda hálót.”

Balogh Virág Csenge: „A sportnap azért is volt izgalmas nap a számomra, mert én is szerepeltem. A kajakozás fárasztó, de megéri. Én mindenkinek ajánlom úgy, ahogy a többi sportot is. Számomra felfrissülés a tanulás után az edzés.”

Omiliák Fanni: „Nekem a kosárlabda nagyon elnyerte a tetszésemet, nagyon jó volt egy-egy sportot megnézni. Voltak focisták, kézilabdások, kajakosok és kosarasok. Adtak nekünk egy kis ízelítőt. A végén mi is kipróbálhattuk ezeket a sportokat. Nekem nagyon tetszett ez a nap.”

Szabó Petra: „Tetszett a kosárlabda, mert sokszor beletaláltam, és még nagyon jó volt a kajak is, mert az edzők Gabi néni és Laci bácsi nagyon kedvesek voltak velünk. A foci is nagyon tetszett, mert megismerkedhettünk a focisták edzésével, de az, ami a legjobban tetszett, azt a kézilabda volt. Nagyon jó volt ez a 3 óra.”

Reméljük, a gyerekek elmesélték otthon az élményeiket és egyre több szülő fogja fontosnak tartani, hogy gyermeke rendszeresen sportoljon Dömsödön a DUSE szakosztályaiban.

 

Dömsöd,2015. december 16.

Tóthné Porvay Zsuzsanna
testnevelő tanár